Tuulilasin halkeama – uusi katsastuslaki voimaan keväällä 2018

Toukokuussa 2018 astui voimaan uusien katsastuskäytäntöjen lakimuutos, joka koskee paitsi katsastusajankohtaa myös autoa itseään ja esimerkiksi tuulilasin halkeamia. Suurin muutos koskee katsastusajankohtaa ja sen aikaväliä, mikä uusien autojen kohdalla tarkoittaa määräaikaiskatsastusten harvenemista.

Jatkossa uudet autot katsastetaan ensimmäistä kertaa vasta kun autolla on ajettu neljä vuotta, aiemman kolmen sijasta. Vastaavasti vuosittaiset katsastukset alkavat vasta kun auton käyttöönottopäivästä on kymmenen vuotta.

Katse tuulilasissa

Trafi on katsastusaikojen muutosten lisäksi kuitenkin tiukentanut katsastusohjeita, ja esimerkiksi merkittävästi liikenneturvallisuutta vaarantavan tuulilasin vaurioituminen merkitään ajokieltoviaksi. Paha tuulilasin halkeama voisi siis johtaa ajoneuvon ajokieltoon määräämiseen.

Tiukentuneiden säädösten myötä kannattaa siis pitää katse tuulilasissa muutoinkin kuin vain ajaessa. Jos auton tuulilasissa oleva reikä on pienempi kuin kahden euron kolikko, voi sen vielä korjata. Muutoin lasi pitäisi vaihtaa.

Ota yhteyttä!

Klasipojat Oy vaihtaa tuulilasit autoihin hetkessä – paikan päällä. Toimialueenamme on Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueet. Tarvittaessa teemme lasit leikkaamossamme määrämittaan. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Tuulilasin halkeama ja kiveniskemä kannattaa korjata ajoissa.

katsastuslaki

Pyydä tarjous tai kysy lisää!

Parhaiten saat yhteyden soittamalla, mutta voit myös jättää meille viestin. Teemme tuulilasin vaihdot ja lasin leikkaukset ammattitaidolla ja joustavast

 

Sähköpostitse
Tekstiviestitse
REKISTERISELOSTE
1. Rekisterinpitäjä

Klasipojat Oy
PL 40
23501 UUSIKAUPUNKI